29/11/11

ΛΟΥΞ: η πατρινή δύναμη στο αναψυκτικό κατακτά την Ελλάδα

Η Λουξ, η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρία στον κλάδο των αναψυκτικών και χυμών, κατάφερε σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της NIELSEN, το δίμηνο ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 στην κατηγορία all flavors να καταλάβει τη δεύτερη θέση πανελλαδικά με μερίδιο αγοράς 15,5%, έχοντας ως ανταγωνιστές μεταξύ άλλων τις δυο γνωστές πολυεθνικές εταιρείες.

Όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας, την τελευταία πενταετία τo καθαρό της κέρδος κυμαίνεται σταθερά στα επίπεδα του 15% - 18%, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός της είναι μηδενικός.

Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και σύμφωνα με στοιχεία 10μηνου, ο τζίρος της Λουξ αναμένεται να σημειώσει αύξηση15% σε σχέση με το 2010 όπου ο τζίρος ανήρθε σε 19.416.525,08 ευρώ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι την τελευταία πενταετία επίσης υλοποίησε παραγωγικές επενδύσεις ύψους 12,700,000 ευρώ, κάνοντας χρήση αποκλειστικά των δικών της κεφαλαίων.

Ο όμιλος απασχολεί σήμερα 90 άμεσους και έμμεσους εργαζομένους, εκ των οποίων οι 70 στην περιοχή της Αχαΐας και οι υπόλοιποι 20 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το εργοστάσιο των Πατρών διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα και χρησιμοποιεί τις πλέον προηγμένες μεθόδους ποιοτικού ελέγχου, υγιεινής και σύγχρονης συσκευασίας. Η παραγωγή της Λουξ είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2000 & ISO 22000:2005.



Η ανάπτυξη του δικτύου της, υποστηρίζεται από 300 και πλέον αντιπροσώπους, παρέχοντας τους όλα τα βοηθητικά μέσα πώλησης, όπως ψυγεία, ράφια καθώς και πλήρες διαφημιστικό υλικό και οι οποίοι καλύπτουν γεωγραφικά το σύνολο της χώρας.

Εξαγωγές πραγματοποιούνται στην Γερμανία, Καναδά, USA, Ιταλία, Αυστραλία και Κύπρο.

Να σημειωθεί ότι ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας ένας εκ των τριών ιδιοκτητών της εταιρίας από το Νοέμβριο του 2011, στρατεύοντας τον επιχειρηματικό κόσμο της Αχαΐας ηγείται του Υποψήφιου Συνδυασμού για τη διεκδίκηση της Διοίκησης του Ε.Α. «Ανανεωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία», με σκοπό την στήριξη της ευρύτερης περιοχής τόσο σε επιχειρηματικό-οικονομικό όσο και κοινωνικό επίπεδο γενικότερα.

thebest.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger