23/11/11

ΗΠΑ-Ευρώπη: αυξήθηκε το ποσοστό αισιοδοξίας των επιχειρηματιών!

Πολλοί περισσότεροι επιχειρηματίες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι αισιόδοξοι παρά απαισιόδοξοι για το επόμενο έτος, παρά την κρίση χρέους και τους φόβους για μία παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων ήταν αισιόδοξοι σε σύγκριση με το ένα τέταρτο που ήταν απαισιόδοξοι, δήλωσε η ασφαλιστική εταιρεία Hiscox που διεξήγαγε την έρευνα, παρατηρώντας ωστόσο πως υπήρξε μια "σημαντική μείωση" σε αισιοδοξία σε σύγκριση με παρόμοια έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2010.

Σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων στην Ευρώπη είπε ότι η κρίση του χρέους τους είχε επηρεάσει. Η έρευνα ανέδειξε επίσης το γεγονός πως πολλοί επιχειρηματίες στην Ευρώπη, αμφισβητούν πλέον την αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).


Περισσότερο από το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η ΕΕ δεν ήταν χρήσιμη για τις επιχειρήσεις τους, ενώ το 20% είπε ότι ήταν. Παρά τις πιέσεις στις τράπεζες, σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η σχέση με την τράπεζά τους παρέμεινε αμετάβλητη.

Η έρευνα διεξήχθη από την Hiscox μεταξύ 3.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Πρόσφατες έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία έχουν δείξει πως η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων μειώνεται, εν μέρει λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης του χρέους που οι ηγέτες της ΕΕ έχουν μέχρι στιγμής αποδειχθεί ανήμποροι να επιλύσουν.

enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger