8/6/12

Νέος οδηγός εξαγωγών από τον ΣΕΒΕ

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ανταποκρινόμενος στην ανάγκη των ελληνικών επιχειρήσεων για ουσιαστική πληροφόρηση και σύγχρονα και πρακτικά εργαλεία σε θέματα εξαγωγών και διεθνοποίησης, αποφάσισε να εκδώσει τον Οδηγό εξαγωγών «Θέλετε Να Εξάγετε; Οδηγός για μία εξωστρεφή επιχείρηση».

Ο Οδηγός αυτός απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις που είτε σκοπεύουν να ξεκινήσουν εξαγωγική δραστηριότητα, είτε βρίσκονται στα πρώτα στάδια της διεθνοποίησής τους, καθώς επίσης και σε κάθε επαγγελματία ή φοιτητή/σπουδαστή που ασχολείται ή επιθυμεί να ασχοληθεί με τα θέματα των εξαγωγών.

Τη συγγραφή του Oδηγού ανέλαβε το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών & Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ. Το περιεχόμενο του βασίστηκε στο σεμιναριακό υλικό «8 βήματα για να εξάγω» του ΣΕΒΕ μέσω του οποίου έχουν καταρτιστεί έως σήμερα πάνω από 350 στελέχη εξαγωγικών επιχειρήσεων. Το υλικό αυτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης LEONARDO DA VINCI, TRIM INTERNATIONAL TRADE MANAGEMENT (2005) από το Swedish Trade Council με την ενεργό συμμετοχή του ΣΕΒΕ και εμπλουτίστηκε από αξιόπιστες πηγές της διεθνούς βιβλιογραφίας, καθώς και από αντίστοιχους οδηγούς εξαγωγών χωρών με παράδοση στην εξωστρέφεια, όπως ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

Ο Οδηγός καλύπτει ένα μεγάλο εύρος θεματολογίας και ειδικότερα θέματα όπως διάγνωση του επιπέδου εξαγωγικής ετοιμότητας της επιχείρησης, εξαγωγικά κίνητρα, διαδικασία της έρευνας αγοράς, προϊοντική στρατηγική, εξαγωγικό μάρκετινγκ, οδηγίες για τη σύνταξη ενός εξαγωγικού επιχειρηματικού πλάνου, ευκαιρίες του e-Commerce & των Social Media ως εργαλεία διεθνοποίησης των επιχειρήσεων, χρήσιμες ιστοσελίδες για άντληση πληροφοριών, καθώς και μελέτες περίπτωσης (Case studies) εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τον Οδηγό, είτε από τα γραφεία του ΣΕΒΕ (Πλατεία Μοριχόβου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, 4ος όροφος), είτε συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310 535333.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger