29/6/12

5 συμβουλές από VC για νέους επιχειρηματίες που θέλουν να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις τους

Σημαντική συμβουλή απο τους VC: «Το πρωί να δουλεύεις για τους πελάτες σου και το βράδυ για σένα»

Η καλή ιδέα απο την καλή ομάδα φαίνεται
Είναι πολύ σημαντική η παρουσία της ομάδας και η ποιότητα της ομάδας. Ο VC διακρίνει το πως εμφανίζεται η ομάδα μπροστά τους, το πως λειτουργεί, εάν έχει κοινό όραμα και αξίες και αν οι συμμετέχοντες δουλεύουν καιρό μαζί. Μια καλά δουλεμένη και δεμένη ομάδα, αποδίδει πάντα καλύτερα.

Ο δρόμος έχει την δική του ιστορία
Και η κάθε ιστορία έχει άλλη αξία. Αποφάσισε ποιον δρόμο θέλεις να ακολουθήσεις, που θέλεις να πας και τι θέλεις να πετύχεις. Συγκεντρώσου μόνο σε αυτό. Μην κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα γιατί θα αποτύχεις. Αφού πάρεις τις αποφάσεις σου, φτιάξε ένα αναλυτικό στρατηγικό πλάνο για το πως θα επιτύχεις τους στόχους σου.

Το προϊόν, ο πελάτης και η τιμή
Αυτές οι τρεις συνιστώσες είναι αυτές που θα πείσουν τον VC οτι έχει να κάνει με σοβαρούς επαγγελματίες και μια ώριμη πρόταση. Να είσθε ξεκάθαροι για το προϊόν σας, τι ακριβώς κάνει και τι αξία δίνει στον πελάτη. Ποιος είναι ο πελάτης σας και τι ανάγκες έχει. Τι ανάγκη καλύπτετε εσείς με το προϊόν σας; Τέλος έρχεται η τιμή. Η τιμολογιακή σας πολιτική είναι σημαντική για την επιτυχία του προϊόντος σας.
Βασική προϋπόθεση για να ξεκαθαρίσετε και να απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματα που θα σας θέσει ο VC, είναι να φτιάξετε το επιχειρηματικό σας πλάνο.

Ζητήστε καθοδήγηση
Η μικρή και σταδιακή καθοδήγηση απο άτομα που έχουν το know how ή την εξειδίκευση σε κάτι μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε την οπτική σας προς το καλύτερο. Όλοι χρειαζόμαστε καθοδήγηση και μην ξεχνάτε οτι 2 μυαλά είναι πάντα καλύτερα απο 1 και ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Μέσα απο την διαδικασία του coaching θα βελτιώσετε τις πρακτικές και το προϊόν σας, θα εμπλουτίσετε το όραμα σας, τις γνώσεις σας και θα οχυρώσετε την επιχείρηση σας.

Πηγή: allegria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger