20/6/12

28 επενδυτικά σχέδια μέσω του Επενδυτικού Νόμου στη Θεσσαλία με 400 νέες θέσεις εργασίας

ΠΕΡΙ τις 400 θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργήσουν στη Θεσσαλία τα επενδυτικά σχέδια ύψους 34,6 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν προς αξιολόγηση και χρηματοδότηση στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου.

«Θετική εξέλιξη σε μία επικίνδυνη οικονομικά συγκυρία» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός την κατάθεση 28 αιτήσεων για χρηματοδότηση  επενδύσεων από τον επενδυτικό νόμο και υπογράμμισε πως «σε μια τραγική οικονομική συγκυρία για τη χώρα και σε ένα πλαίσιο αβεβαιότητας και φόβου όπου λίγοι τολμούν να εισέλθουν στη διαδικασία του επιχειρείν, οι επενδυτές δείχνουν να εμπιστεύονται την αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας. Από μόνο του το γεγονός πως έχουν κατατεθεί αιτήσεις για επενδύσεις ύψους 34,6 εκατ. ευρώ δίνει ελπίδα, καθώς τα επενδυτικά αυτά σχέδια αναμένεται να δημιουργήσουν περίπου 400 θέσεις εργασίας».

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι παρά τους δύσκολους καιρούς που ζούμε υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται θετικά και επενδύουν στη Θεσσαλία. Τόνισε, δε, τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί όλο αυτό το διάστημα μεταξύ επενδυτών και αιρετής περιφέρειας, καθώς υπάρχει αξιοπιστία και στο θέμα της σταθερότητας των ροών εκταμίευσης ώστε να αποφεύγονται σοβαρές παρενέργειες στην αλυσίδα της παραγωγής. Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε ακόμα στη συνεργασία που υπάρχει σε αυτό το θέμα με το υπουργείο Οικονομικών και ιδιαίτερα με τον γενικό γραμματέα Γιώργο Πετράκο, η οποία όπως τόνισε φέρνει αποτελέσματα για τους επενδυτές στηρίζοντας την πραγματική οικονομία της περιοχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger