23/5/12

Ύψιστη προτεραιότητα για την αγροτική οικονομία είναι η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας

Ο κλάδος της κτηνοτροφίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας, υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ναπολέων Μαραβέγιας, μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ), Παναγιώτη Πεβερέτο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ενημέρωσε τον υπουργό για ζητήματα της ΚΑΠ και ειδικότερα για το θέμα των ειδικών δικαιωμάτων που ενδιαφέρει τους Ελληνες κτηνοτρόφους, όπως και για την επαναφορά της ενίσχυσης για την αναβάθμιση της ποιότητας του γάλακτος και τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος.

Επιπλέον, ζήτησε από τον υπουργό να υπάρξει συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το Υπουργείο Οικονομικών σε ό,τι αφορά τη δανειοδότηση των κτηνοτρόφων, ενώ σχετικά με το νόμο για την κτηνοτροφία επισήμανε ότι εκκρεμεί η ρύθμιση ορισμένων ζητημάτων.

«Αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη δυσκολία στην οποία βρίσκεται η ελληνική κτηνοτροφία», δήλωσε ο κ. Μαραβέγιας, σημειώνοντας πως υπάρχει η βούληση «να συνεργαστούμε με τους εκπροσώπους της για όλα τα θέματα προκειμένου να βοηθήσουμε στην επίλυσή τους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger