27/4/12

Ευκαιρία δικτύωσης η επιχειρηματική αποστολή στο WORLD OF PRIVATE LABEL στην Ολλανδία

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών στον τομέα της ιδιωτικής ετικέτας θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή που διοργανώνεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης WORLD OF PRIVATE LABEL στις 22-23 Μαΐου 2012 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

 
H επιχειρηματική αποστολή διοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας (ΣΒΘΚΕ), μέλη του ευρωπαϊκού δικτύου επιχειρηματής υποστήριξης Enterprise Europe Network - Hellas καθώς και από τον Ολλανδικό οργανισμό Agentschap NL EVD International.

Λίγα λόγια για τον κλάδο
Η έκθεση είναι η σπουδαιότερη διεθνής έκθεση στο χώρο της ιδιωτικής ετικέτας στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε χρόνο τα τελευταία 26 χρόνια στην Ολλανδία. Το 2012 αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 3600 εκθέτες καθώς και 10.000 επισκέπτες από όλο το κόσμο.

Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας κερδίζουν μεγάλο μερίδιο αγοράς σε όλη τόσο στη Δυτική Ευρώπη, όσο και στις αναδυόμενες αγορές λιανικής της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.

Σήμερα, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας αντιστοιχούν στο 40% του συνόλου των προϊόντων που πωλούνται συνολικά στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο και διαθέτουν επίσης ισχυρή παρουσία στις αναδυόμενες αγορές λιανικής, όπως η Πολωνία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Σλοβακία και η Τουρκία.

Η ανάπτυξη αυτή δημιουργεί μια σταθερή βάση οικονομικής ανάπτυξης, που στηρίζεται στην καινοτομία στο λιανικό εμπόριο.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, τα νοικοκυριά βρίσκουν στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας τη λύση απέναντι στην οικονομική ύφεση και στις αυξημένες καταναλωτικές δαπάνες. Ένα στα πέντε προϊόντα που επιλέγουν από τα σούπερ μάρκετ είναι «ανώνυμα», καθώς κοστίζουν σημαντικά χαμηλότερα συγκριτικά με τα αντίστοιχα επώνυμα.

Αναμφίβολα, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ενώ πολλές μεταποιητικές μονάδες εξαρτούν την ύπαρξή τους ακριβώς από την παραγωγή αυτών των ειδών.

Οφέλη συμμετοχής στην επιχειρηματική αποστολή
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα:
  • Να προσεγγίσουν νέους πελάτες, να εντοπίσουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα, να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους.
  • Να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές συνεργασίες στον ευρωπαϊκό χώρο.
Κόστος συμμετοχής
Η συμμετοχή στην διαδικασία διαμεσολάβησης (matchmaking) της επιχειρηματικής αποστολής δε βαρύνεται με κόστος. Δεν περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου στην έκθεση.
Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα.

Χρονοδιάγραμμα
  • 16 Απριλίου 2012: Προθεσμία υποβολής επιχειρηματικού προφίλ
  • 16 Μαΐου 2012: Προθεσμία για προγραμματισμό συναντήσεων
  • 22-23 Μαΐου 2012: Διεξαγωγή επιχειρηματικής αποστολής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Παναγιώτη Ιγνατιάδη (2810 391954), ώστε να προγραμματίσουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους εταίρους της επιλογής τους.

Πληροφορίες
Παναγιώτης Ιγνατιάδης, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ
Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης
E-mail: ignatiadis@help-forward.gr
Τηλ: (+30) 2810 39 19 54
Στέλλα Βαϊνά, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας (ΣΒΘΚΕ)
E-mail: svaina@sbtke.gr
Τηλ.: 24210 29407-8

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger