9/4/12

Δημιουργήθηκε η Marketing Greece AE για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος!

Mε τροπολογία που κατατέθηκε στο ψηφισθέν σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ιδρύεται η εταιρεία Marketing Greece Α.Ε. με σκοπό την προβολή και διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού και στην οποία συμμετέχει κατά 70% ο ιδιωτικός τομέας διά του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και κατά 30% το ελληνικό Δημόσιο.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ύψους 1 εκατ. ευρώ θα καλύψει κατά 700.000 ευρώ ο ΣΕΤΕ και κατά 300.000 το ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου Ανδρέα Ανδρεάδη, στο πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας θα δημιουργηθούν σε πρώτη φάση πέντε γραφεία δημοσίων σχέσεων στην Αγγλία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Ρωσία και στις ΗΠΑ και σε δεύτερη φάση άλλα πέντε γραφεία σε άλλες σημαντικές για τον ελληνικό προορισμό αγορές. Παράλληλα θα δημιουργηθεί website σε 10 γλώσσες. Ο ΕΟΤ θα διατηρήσει την ευθύνη της κλασικής διαφήμισης (π.χ. σε εξωτερικούς χώρους κ.ά.) και τη συμμετοχή σε εκθέσεις. Ο κ. Ανδρεάδης προσδιορίζει ως στόχο σε ετήσια βάση η εταιρεία να διαχειρίζεται περίπου 6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4 εκατ. να αποτελούν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ θέτει για το επόμενο διάστημα ως ζητήματα προτεραιότητας για τον τουριστικό τομέα το θέμα της αύξησης του αριθμού έκδοσης θεωρήσεων Σένγκεν, της φορολογίας και του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό. Σε ό,τι αφορά τις θεωρήσεις Σένγκεν ο κ. Ανδρεάδης εκτιμά ότι από τη διαδικασία των θεωρήσεων Σένγκεν η Ελλάδα χάνει από 3 εκατ. έως 5 εκατ. τουρίστες ετησίως, που σημαίνει ένα έσοδο της τάξης από 3 δισ. ευρώ έως 5 δισ. ευρώ.

Επίσης, αναφέρει ότι μια αύξηση κατά 3 εκατ. τουρίστες στη χώρα μας σημαίνει άμεσα δημιουργία 60.000 θέσεων εργασίας. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, επικαλούμενος μελέτη διεθνούς οίκου οικονομικών αναλύσεων για λογαριασμό της Βρετανίας, επισημαίνει ότι όποιες χώρες μείωσαν τον ΦΠΑ στο «τουριστικό πακέτο» τους είχαν αύξηση στα έσοδά τους. Για το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό που ετέθη προς δημόσια διαβούλευση, τόνισε ότι είναι πολύ χειρότερο από το προηγούμενο που είχε τεθεί σε ισχύ προ τριετίας. Η δημοσιοποίηση των πεπραγμένων του κάθε υπουργού για θέματα τουρισμού που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του θα πραγματοποιηθεί από τον ΣΕΤΕ μετά το Πάσχα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger