2/4/12

Προτάσεις της ΝΔ για το εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Tις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το εμπόριο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ανέπτυξε ο τομεάρχης της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (EΣΣΕ) Βασίλη Κορκίδη.
Οι θέσεις της ΝΔ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, την επιβολή πλαφόν στο επιτόκιο των δανείων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «κούρεμα» των επιπλέον τόκων από τα δάνεια, χαμηλή δόση δανείου (στο 30% του εισοδήματος του δανειζόμενου), συμψηφισμό υποχρεώσεων και οφειλών προς δημόσιο (π.χ. επιστροφή ΦΠΑ εισφορές), διευκόλυνση χρηματοδότησης, άρση της ποινικοποίησης, ιδίως της ακίνητης περιουσίας, καθώς και ενίσχυση υπαρχουσών επιχειρήσεων για να είναι βιώσιμες στο μέλλον.

Για το ζήτημα του παρεμπορίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης πρότεινε το χωροταξικό περιορισμό των δραστηριοτήτων του υπαίθριου εμπορίου, όπως και την ενοποίηση των ενεργειών όλων των σωμάτων που ασχολούνται με την καταστολή του παρεμπορίου.
Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ στη σχετική της ανακοίνωση, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για μία ευρύτερη συνεργασία για τη βελτίωση της κατάστασης στο ελληνικό εμπόριο και αναγνώρισαν ότι η μικρή και μεσαία επιχείρηση πρέπει να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα της ανάπτυξης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger