21/4/12

Έμφαση στην βοήθεια των επιχειρήσεων του τουρισμού, λέει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Επιχειρήσεων!

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση εξέφρασε ο επίτροπος για τη Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις Αντόνιο Ταγιάνι, ενώ τόνισε πως στόχος είναι να υποστηριχθούν ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα και να δοθεί έμφαση στη διευκόλυνση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία και την Κίνα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αθήνα, ο κ. Ταγιάνι είπε πως μέλη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας έχουν έρθει σήμερα στην Ελλάδα για να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας. Αναφορικά με τους τομείς στους οποίους πρέπει να εστιαστεί η συζήτηση για την ανάπτυξη, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και τον αγροτουριστικό τομέα, λέγοντας ότι η ανάπτυξη αυτών των τομέων θα φέρει συνέργειες και σε άλλους κλάδους.

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ότι θα βγει από την κρίση. Η Ελλάδα είναι στην Ευρώπη και θέλουμε να μείνει στην Ευρώπη. Σε αυτήν τη φάση δεν είναι μόνη της η Ελλάδα, δεν παρεμβαίνουμε στο εσωτερικό των πολιτικών», δήλωσε.

Επισήμανε επίσης ότι οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την πολιτική καθοδήγηση που προτιμούν. «Κυρίαρχη πάντα είναι η δημοκρατία και η ΕΕ είναι σταθερά δίπλα στην Ελλάδα για να την βοηθήσει στην πορεία της προς την έξοδο από την κρίση», είπε ο ευρωπαίος επίτροπος.

Αναφερόμενος στη μείωση του κόστους εργασίας, υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει και όντως κάνει θυσίες, όπως οφείλουν να κάνουν και άλλες χώρες. «Αυτές οι θυσίες ήταν και είναι απαραίτητες», τόνισε, διευκρίνιζοντας όμως ότι μείωση του κόστους εργασίας δεν σημαίνει μόνο μείωση μισθών άλλα και μείωση του κόστους παραγωγής, των εργοδοτικών εισφορών και άλλων στοιχείων.

Ο κ. Ταγιάνι τάχθηκε επίσης υπέρ της δημιουργίας μιας Ενωμένης Ευρώπης στα πρότυπα των ΗΠΑ, με ενιαίο νόμισμα, ενιαία πολιτική, κοινή οικονομική πολιτική και μια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα πρότυπα της FED. Αναφορικά με τη στρατηγική της ΕΕ βάσει του συμφώνου της Λισσαβόνας, παραδέχθηκε ότι δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί, πρόσθεσε όμως ότι μπορούν, με την επικαιροποίηση του σχεδίου, να επιτευχθούν με ορίζοντα το 2020.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger