2/4/12

Ισχυρό ενδιαφέρον από Καναδά για επενδύσεις στην Ελλάδα!

Μια από τις πέντε κορυφαίες χώρες προέλευσης επενδύσεων για την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία είναι πλέον ο Καναδάς μετά την τεράστια επένδυση καναδικής εταιρείας στη Β. Ελλάδα σύμφωνα με το Ελληνοκαναδικό Επιμελητήριο το οποίο προωθεί τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών.
Μάλιστα, στην πρόσφατη επίσκεψη σε Τορόντο και Μόντρεαλ του προέδρου του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνου Κατσιγιάννη και σε συναντήσεις του με καναδικές επιχειρήσεις και Ομίλους, τονίστηκε από την καναδική πλευρά ότι, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον και για άλλες στοχευμένες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται, επίσης, σε ανακοίνωση του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου, με την επένδυση της καναδικής εταιρείας στη Β. Ελλάδα σε ορυχεία χρυσού δόθηκε μια ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες στον τομέα της εξόρυξης. Η καναδική εταιρεία έχει επενδύσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, πρόκειται δηλαδή για μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε ο Καναδάς είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην εξόρυξη και έχει ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την εταιρική κοινωνική ευθύνη.
Επίσης, γνωστές καναδικές επιχειρήσεις έχουν ήδη επενδύσει στην Ελλάδα, όπως οι εταιρίες McCain Hellas S.A., Coffee Time Hellas, Bombardier κ.λπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger