4/4/12

Εκδήλωση για την Επιχειρηματικότητα και την Βιοϊατρική Τεχνολογία στην Πάτρα (26/4/2012)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται το "Hellenic Startup in BioMed: Uncovering Endless Opportunities", το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 10:00 πμ.

Σκοπός
Σκοπός του "Hellenic Startup in BioMed: Uncovering Endless Opportunities" είναι να δημιουργηθεί μία δυναμική πλατφόρμα, όπου θα συναντηθούν για να δημιουργήσουν μαζί φοιτητές, καθηγητές, νέοι επιχειρηματίες (entrepreneurs) και επενδυτές, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνεί πρωτότυπες ιδέες που γίνονται πράξεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με έμφαση στο ελληνικό προϊόν (made in Greece) και την εγχώρια ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Συμμετοχή
Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όποιον ή όποια ομάδα είναι είτε στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης είτε στα πρώτα βήματα υλοποίησης της επιχειρηματικής ιδέας στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν και θα διαγωνιστούν επιχειρηματικές ιδέες από τον ταχύτατα εξελισσόμενο αυτόν τομέα, ενώ θα συμμετέχουν και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αυτές.


Πρόγραμμα
1ο Session: Επαφή Πανεπιστήμιου - Επιχειρηματικότητας
Ομιλίες από φοιτητές και καθηγητές διακεκριμένους στο χώρο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και από ανθρώπους του Επιχειρηματικού κόσμου.
2o Session: Tips Επιχειρηματικότητας
Πώς μια ιδέα μπορεί να γίνει προϊόν από πεπειραμένους στο χώρο μέντορες.
3o Session: Elevator Pitch Training - Διαγωνισμός
Διαγωνισμός με θέμα το Biomedical Engineering και το πώς μια ιδέα πάνω σε αυτόν τον τομέα μπορεί να γίνει πράξη. Κάθε ομάδα θα πρέπει σε 120 δευτερόλεπτα να παρουσιάσει την ιδέα της. Θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες.

Ο Διαγωνισμός
Για ένα περίπου μήνα θα έχει το δικαίωμα κάθε ομάδα που θα αποτελείται από ένα ή περισσότερα άτομα, να υποβάλλει την καινοτόμα ιδέα της πάνω στο χώρο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας μέσω του site μας υποχρεωτικά σε μορφή Powerpoint. Η ομάδα του "Hellenic Startup in BioMed: Uncovering Endless Opportunities", καθώς και επιτυχημένοι νέοι επιχειρηματίες από διάφορα μέρη του κόσμου θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των ιδεών αυτών, ως μέντορες των ομάδων στις 26/4. Ένα πάνελ ειδικών θα κρίνει τις καλύτερες ιδέες, οι οποίες θα βραβευτούν.

Έπαθλα
  • 1η θέση 1000 €
  • 2η θέση 750 €
  • 3η θέση Κινητό HTC Trophy
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διοργανωτές
Το "Hellenic Startup in BioMed: Uncovering Endless Opportunities" διοργανώνεται από το Φοιτητικό Παράρτημα της ΙΕΕΕ και το IEEE Engineering in Medicine and Biology Society (ΕΜΒS) Student Chapter του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με τη Hellenic Start-Up Association (HSA) και το Co-Lab Workspace.
Η εκδήλωση είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και διοργανώνεται από φοιτητική ομάδα εθελοντών.

Aπώτερος Στόχος
Φιλοδοξία της εκδήλωσης είναι να γίνει η απαρχή ενός ελληνικού Bio Cluster (οικοσύστημα εταιριών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας) με πυρήνα την Πάτρα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Επιχειρηματίες, Πανεπιστήμιο και Βιοϊατρικοί Μηχανικοί θα έρθουν σε επαφή με σκοπό να προκύψουν καινοτόμα προϊόντα (made in Greece) και Ελληνικές επιχειρήσεις, με δραστηριότητα τόσο στον Ελλαδικό όσο και το διεθνή χώρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger