24/3/12

Ναι αλλά υπό προϋποθέσεις από τους Γερμανούς για επενδύσεις στην Ελλάδα!

Μια «κεϊνσιανή πολιτική με ιδιωτικά κεφάλαια» φαίνεται ότι προκρίνεται από τους ξένους επιχειρηματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Κατά τη συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας 'Αννας Διαμαντοπούλου με τον Σύνδεσμο Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), οι Γερμανοί βιομήχανοι εκδήλωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν συγκεκριμένα σχέδια και μηχανισμοί συνεργασίας, σε τομείς οι οποίοι αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, ακόμη και οι προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν οι μαρίνες. Οι Γερμανοί επιχειρηματίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντιλαμβάνονται απόλυτα την ανάγκη να εισρεύσουν στην χώρα μεγάλα κεφάλαια, όχι όμως δημόσια, αλλά με ιδιωτικές επενδύσεις. Μίλησαν χαρακτηριστικά «όχι για ευρωομόλογα (eurobonds), αλλά για ομόλογα των επενδυτικών προγραμμάτων (project-bonds).

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επίδοξοι επενδυτές, έγινε σαφές ότι είναι τα ίδια και για τους 'Ελληνες επιχειρηματίες, καθώς και ότι καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια να διευθετηθούν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger