14/3/12

Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζήτησε ο Ράιχενμπαχ!

Σε θετικό κλίμα η συζήτηση για την εξέλιξη, μεταξύ άλλων, των 180 έργων υψηλής προτεραιότητας και το θέμα της αντιμετώπισης ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η αναθέρμανση προγραμμάτων με στόχο την ανάπλαση και αναβάθμιση της Αθήνας και η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ στο συντομότερο δυνατό χρόνο, με συγκεκριμένα στενά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων, ήταν τα θέματα γύρω από τα οποία συζήτησαν η υπουργός Ανάπτυξης 'Αννα Διαμαντοπούλου και ο επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ.

Χωρίς να ληφθούν κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις, η συζήτηση, που έγινε σε καλό κλίμα, περιστράφηκε γύρω από την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, καθώς και στα ζητήματα διαρθρωτικών αλλαγών, που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης, τόσο για την αναμόρφωση του κέντρου της Αθήνας, όσο και για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.


Ως προς το ΕΣΠΑ, συζητήθηκε η εξέλιξη των 180 έργων υψηλής προτεραιότητας και το θέμα της αντιμετώπισης ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της χρηματοδότησης των αυτοκινητόδρομων, με την «εμπλοκή» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον, συζητήθηκε η άμεση νομοθέτηση για την άρση των εμποδίων της επιχειρηματικότητας.

Στο επιχειρηματικό περιβάλλον δόθηκαν κατευθύνσεις για παροχή τεχνικής βοήθειας από τον ΟΟΣΑ, ιδιαίτερα για τις δημόσιες συμβάσεις και την απλοποίηση των διαδικασιών για τη διευκόλυνση και προώθηση των εξαγωγών (Single window for exports).

H υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με τον επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν και τον επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν.

Αντικείμενο της επίσκεψης είναι η ταχεία αποδέσμευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, καθώς και ο καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Επιτροπή στα θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger