31/3/12

Ημερίδα στη Θήβα για την τοπική αγροτική οικονομία (4/4/2012)

Στις 4 Απριλίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.30΄, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας (Αίθουσα Αλεξάνδρου Κοφίνη, Λουκά Μπέλλου 1 – Θήβα), η Περοφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Δήμο Θηβαίων, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Νέες ιδέες και προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία του Τόπου μας».

Στην 1η θεματική ενότητα θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στις εναλλακτικές καλλιέργειες Ιπποφαούς, και Κρανιάς, ενώ στη 2η θεματική ενότητα θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την υποτιμημένη καλλιέργεια των οσπρίων, θέματα που αφορούν στην αγροενέργεια, τους ρυθμιστικούς παράγοντες της αγροδιατροφικής αλυσίδας κ.λπ., ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνουν παρεμβάσεις από το κοινό και συζήτηση για θέματα σχετικά με την ημερίδα.


Πρόγραμμα Ημερίδας
1η θεματική ενότητα : Εναλλακτικές καλλιέργειες
17:30 – 18:00 Προσέλευση Συμμετεχόντων
18:00- 18:15 Χαιρετισμοί: Καπελέρης Σταμάτης, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Κανελλόπουλος Γεώργιος, Γενικός Γραμματέας ΥπΑΑΤ - Νικολάου Σπυρίδων, Δήμαρχος Θηβαίων - Ενημέρωση για το περιεχόμενο της ημερίδας από τον Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Βοιωτίας κ. Νικ. Μυλωνά.
18:15 – 18:30 "Εναλλακτικές καλλιέργειες : Προτεινόμενα είδη", Φουλίδη Άννα – Γεωπόνος, Προϊσταμένη Τμήματος Πυρηνοκάρπων – Μηλοειδών Δ/νσης ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Η καλλιέργεια της Ροδιάς στην Ελλάδα : Πρώτες εμπειρίες και προοπτικές για το μέλλον – Η λειτουργία του ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου Δράμας.
18:30 – 18:50 Παπακωνσταντίνου Νικόλας – Γεωπόνος , Τεχνικός Σύμβουλος Α.Σ.Ο.Π Αγίου Αθανασίου Δράμας
18:50 – 19:00 Γρηγόρης Αργυρίου – Δασολόγος, Διευθυντής Α.Σ.Ο.Π Αγίου Αθανασίου Δράμας
19:00 – 19:20 Η καλλιέργεια του Ιπποφαούς και της Κρανιάς: Δύο φυτά με .... πολλαπλές χρήσεις, Δρ. Σπανός Ιωάννης – Τακτικός Ερευνητής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών ΕΘΙΑΓΕ - Θεσσαλονίκης
19:20 – 19:30 Διάλειμμα
2η θεματική ενότητα: Αγρο-προτάσεις στο πλαίσιο ανάπτυξης του αγροτικού χώρου
19:35 – 19:55 "Η καλλιέργεια των οσπρίων: Μια πολλά υποσχόμενη ’’υποτιμημένη’’ καλλιέργεια - Προβλήματα και προοπτικές", Βλαχοστέργιος Δημήτρης – Δόκιμος Ερευνητής Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών και Βοσκών Λάρισας.
19:55 – 20:15 "Αγρο-ενέργεια: Μια μορφή ήπιας ενέργειας – Τοπικές πρωτοβουλίες αξιοποίησής της", Αντώνης Παλαιολόγος – Γεωπόνος
20:15 – 20:30 "Ρυθμιστικοί παράγοντες της αγρο-διατροφικής αλυσίδας – Από το χωράφι.... στο ράφι των αγροτών", Σάρρος Γιάννης. – Μέλος Φορέα Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, Δικτύωσης και Καινοτομίας.
20:30 – 20:50 "Παρεμβάσεις – Συζήτηση – Λήξη ημερίδας
Στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου θα λειτουργεί παράλληλα έκθεση σχετιζόμενη με τις θεματικές ενότητες της ημερίδας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger