27/3/12

Ευκαιρία το 1 εκατομμύριο Ρώσοι που θα επισκεφθούν την Ελλάδα το 2012!

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Ρώσοι ετοιμάζουν βαλίτσες για να επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος. Και το πρόβλημα με τις χορηγήσεις βίζα φαίνεται να λύνεται καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας έδωσε εντολή στις πρεσβείες και τα προξενεία μας στις τρίτες χώρες, να διευκολύνουν τις διαδικασίες άδειας εισόδου από τρίτες χώρες. Από την πλευρά του ο ΣΕΤΕ θα χρηματοδοτήσει την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στις πρεσβείες και στα προξενεία προκειμένου οι θεωρήσεις να δίνονται άμεσα.

Οι Έλληνες ξενοδόχοι και τουριστικοί επιχειρηματίες που έλαβαν μέρος στην διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα, επέστρεψαν με χαμόγελα από τη ρωσική πρωτεύουσα, καθώς η αγορά της Ρωσίας στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό.



Όπως λέει ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του ΣΕΤΕ, υπάρχει σημαντική δυναμική στη Ρωσία για κρατήσεις προς την Ελλάδα, με αύξηση πάνω από 20%, όμως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις θεωρήσεις βίζα. Είναι απαραίτητο λοιπόν, η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στις πρεσβείες και τα προξενεία μας για να εξυπηρετούνται χωρίς καθυστερήσεις όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Φέτος αναμένεται ότι 1 εκατομμύριο και πλέον Ρώσοι θα ζητήσουν βίζα για να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές. Αυξημένη ζήτηση υπάρχει ακόμα από Ουκρανία, από Τουρκία και Λιβύη.

Ο ΣΕΤΕ θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία στις παραπάνω χώρες, αφού λόγω έλλειψης εσόδων το κράτος αδυνατεί να καλύψει αυτήν την υποχρέωση. Και έτσι –μέσα από κατάλληλη διαδικασία- το σχετικό κονδύλι θα δοθεί από τον ΣΕΤΕ για να μην χαθεί η τουριστική σεζόν.

Σε ό,τι αφορά τώρα την έκθεση ΜΙΤΤ οι Ρώσοι tour operator καταγράφουν έντονο ενδιαφέρον για ταξίδια προς την Ελλάδα, με αύξηση πάνω από 20%. Θα πρέπει ακόμα να σημειώσουμε ότι οι Ρώσοι έδωσαν το βραβείο για το καλύτερο περίπτερο στην Έκθεση στην ξενοδοχειακή αλυσίδα Grecotel, του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, το οποίο για πρώτη φορά παίρνει ιδιωτική εταιρεία και όχι περίπτερο χώρας. Ας σημειωθεί ότι η Grecotel «παίζει» δυνατά στα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, Ουκρανίας και Καζακστάν, με σειρά διαφημιστικών σποτ που έχουν γυριστεί σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Μύκονο και Σούνιο.

Επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, έκλεισε συμφωνία να προβάλλεται η Κρήτη ως προορισμός επί ένα μήνα στο Μετρό της Μόσχας.


capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger