24/2/12

Eπιδοτούμενο πρόγραμμα Digi-mobile: αναβολή της έναρξης υποβολής προτάσεων από Αττική

Λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ροής εισαγωγής προτάσεων έργων στη δράση digi-mobile από επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις επαγγελματικών ενώσεων και φορέων που κοινοποιήθηκαν στην «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ», κρίθηκε σκόπιμη η περαιτέρω ενίσχυση του πληροφοριακού συστήματος υποβολής ώστε να διασφαλισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η υποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων, μετά και από τις τεχνικές δυσχέρειες που παρατηρήθηκαν κατά την ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων σε κάποιες από τις λοιπές περιφέρειες λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής που παρατηρήθηκε.

Για το λόγο αυτό, ανακοινώνεται η αναβολή της υποβολής προτάσεων στη δράση digi-mobile για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Φεβρουαρίου 2012. Η νέα ημερομηνία θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αναβάθμισης των συστημάτων.

Στο πλαίσιο της δράσης digi-mobile και κατά το διάστημα μεταξύ 30 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου υποβλήθηκαν επιτυχώς από επιχειρήσεις από ολόκληρη την Ελλάδα (πλην Αττικής) περισσότερες από 7.800 αιτήσεις, υπερκαλύπτοντας κατά πολύ υψηλό ποσοστό τον διαθέσιμο προϋπολογισμό των €12.000.000 που αντιστοιχεί στις συγκεκριμένες Περιφέρειες (δημόσια χρηματοδότηση).

Η δράση digi-mobile αξιοποιεί πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 συνολικού ύψους €15 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων, προκειμένου να αξιοποιήσουν καινοτόμες εφαρμογές σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών (smartphones) και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc).

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πολιτικής του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση», αξιοποιώντας πόρους από όλες τις Περιφέρειες του ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 15% από εθνικούς πόρους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger