23/2/12

Συνεδριακός τουρισμός: ευκαιρία σύμπραξης επιχειρήσεων του κλάδου με το Δήμο Αθηναίων για προσέλκυση πελατών!


Πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον συνεδριακό τουρισμό απηύθυνε, χθες, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου της Αθήνας να γίνουν μέλη με ετήσια συνδρομή στο πρόγραμμα του γραφείου συνεδρίων της πρωτεύουσας (ΑCB).

Οπως υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΤΑ κ. Αλέξης Γαληνός, ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας έχει αναλάβει πλήρως τα λειτουργικά έξοδα του ΑCB, το οποίο από την πλευρά του έχει εκπονήσει και ήδη έχει αρχίσει να υλοποιεί ένα πλάνο δράσεων προϋπολογισμού της τάξης των 600.000 ευρώ, επωμιζόμενο το μεγαλύτερο μέρος αυτού του κόστους.


O διευθύνων σύμβουλος και τα στελέχη του ACB παρουσίασαν το σχέδιο δράσης του Γραφείου με σκοπό τη στοχευμένη προβολή της Αθήνας στη διεθνή αγορά συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων, την εξυπηρέτηση κάθε ενδιαφερομένου να διοργανώσει κάποια εκδήλωση στην πόλη και την προβολή και υποστήριξη των μελών του και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Παράλληλα, έχει διαμορφώσει αναλυτικό πακέτο παροχών υπηρεσιών που προσφέρει προς όποια επιχείρηση ενταχθεί στο Πρόγραμμα Μελών έναντι συνδρομής ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της κάθε επιχείρησης και προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος του συνολικού προϋπολογισμού.

Μέλη μπορούν να γίνουν ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, χώροι εκδηλώσεων, διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων, ταξιδιωτικά πρακτορεία, εταιρείες οπτικοακουστικού εξοπλισμού, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης κ. ά. Η τιμολόγηση γίνεται είτε ανά θέση ή δωμάτιο σε ό, τι αφορά ορισμένες κατηγορίες ξενοδοχείων και συνεδριακών κέντρων, χώρων εκδηλώσεων είτε έναντι εφάπαξ τιμήματος. Το εφάπαξ τίμημα ξεκινά από 500 ευρώ στην ομάδα των ταξιδιωτικών γραφείων και των μεταφορών και φθάνει στα 8.000 ευρώ στην κατηγορία των συνεδριακών κέντρων με χωρητικότητα άνω των 3.000 θέσεων. Για ανανεώσεις της συνδρομής παλαιότερων μελών παρέχεται έκπτωση 15%, ενώ το ίδιο ύψος έκπτωσης δίνεται και για νέες εγγραφές μελών έως τις 9 Μαρτίου. Η συνδρομή μέλους ισχύει για 12 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger