15/12/11

Στόχος η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και η τόνωση της απασχόλησης!

«Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και η τόνωση της πραγματικής οικονομίας και η ενίσχυση της απασχόλησης», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον επίτροπο Γιοχάνες Χαν.




Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον αρμόδιο για την περιφερειακή πολιτική επίτροπο, παρουσία του Χ. Ράιχενμπαχ, συζητήθηκε η βασική αντίφαση που υπάρχει ανάμεσα στον στόχο της δημοσιονομικής προσαρμογής, στον οποίον είμαστε αναγκαστικά προσηλωμένοι ως χώρα και στην κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευ. Βενιζέλος απέδωσε πολλά από τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας στο ότι έχουν μπλοκάρει μεγάλα αναπτυξιακά έργα και στη χρονική υστέρηση με την οποία εκταμιεύονται κονδύλια προς τους μικρομεσαίους. «Πρέπει να ξεμπλοκάρουμε συγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία μπορούν να ανακόψουν την ύφεση, μπορούν να δώσουν ευκαιρίες απασχόλησης. Και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα μεγάλα έργα των οδικών αξόνων, γύρω από τα οποία κινούνται πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις και πάρα, πάρα πολλοί εργαζόμενοι, άμεσα ή έμμεσα, στον τομέα αυτό. Φυσικά αυτό δεν είναι το μόνο παράδειγμα. Eχουμε πλήθος παραδειγμάτων, κυρίως έχουμε το παράδειγμα των προγραμμάτων για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών. Οι αναφορές αυτές ερμηνεύτηκαν ως «αιχμές» κατά του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη.

Προβληματισμένος από την εικόνα της πραγματικής οικονομίας δήλωσε και ο επικεφαλής της ομάδας κρούσης, Χορστ Ράιχενμπαχ που παραβρέθηκε στη συνάντηση, σημειώνοντας ότι μια από τις προτεραιότητες θα πρέπει να είναι η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος. Ερωτηθείς εάν τον ανησυχεί η ύφεση στην ελληνική οικονομία, ο κ. Ράιχενμπαχ απάντησε:

"Ναι με ανησυχεί. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το επενδυτικό κλίμα το οποίο πιστεύω ότι είναι θέμα μεγάλης προτεραιότητας".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger