1/12/11

Απελευθερώνεται πλήρως ο κλάδος της κρουαζιέρας με την πλήρη άρση του καμποτάζ!

«Απελευθερώνουμε πλήρως το καμποτάζ, απελευθερώνουμε πλήρως την κρουαζιέρα» δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, δίνοντας στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο για τη νέα πολιτική στην κρουαζιέρα που συμπεριλαμβάνει τις σχετικές διατάξεις. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Μέχρι σήμερα, δυστυχώς, η Ελλάδα, ενώ αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για όλους τους τουρίστες του κόσμου με τα κρουαζιερόπλοια, δυστυχώς δεν έχουμε καθόλου σχεδόν αφίξεις στο έδαφος. Το αποτέλεσμα είναι να χάνουμε χρήματα, να χάνουμε συνάλλαγμα, να διώχνουμε τουρίστες, εξαιτίας διατάξεων οι οποίες εμποδίζουν ουσιαστικά την απελευθέρωση της κρουαζιέρας».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τις διατάξεις για την πλήρη άρση του καμποτάζ για την κρουαζιέρα που συμπεριλαμβάνονται στο ανανεωμένο, αναμορφωμένου και ενιαίο πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη του θαλάσσιου και αλιευτικού τουρισμού «θα δημιουργηθούν στη χώρα μας υποδομές στα λιμάνια και στην ξηρά, στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά, προκειμένου να εισπράξουμε το επόμενο χρονικό διάστημα αυτό που θέλουμε. Δηλαδή, ανάπτυξη του τουρισμού, περισσότερους επιβάτες, περισσότερους τουρίστες, περισσότερες δουλειές για τους εστιάτορες, τους ξενοδόχους, τους εμπόρους της χώρας που υποφέρουν αυτή τη στιγμ. Γενικότερα, ανοίγει μια νέα περίοδος για τον τουρισμό στη χώρα μας».

Όπως επισήμανε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Α. Γεωργιάδης, η ρύθμιση για την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα «έχει τη σύμφωνη γνώμη και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της ΝΔ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, άρα λοιπόν είναι ένα θέμα το οποίο ενώνει το πολιτικό μας σύστημα στην προσπάθεια να επιτύχουμε αύξηση του αριθμού του home porting, αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επιλέγουν όσον αφορά την κρουαζιέρα την Ελλάδα ως χώρα αφετηρίας».


Επίσης, όπως επισήμανε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, «το νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνει διατάξεις για τον θαλάσσιο τουρισμό και τον αλιευτικό τουρισμό, ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη τουριστική πολιτική της χώρας, αλλά ταυτόχρονα και με τη σύγχρονη πολιτική για την ανάπτυξη της χώρας».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα μέτρα που λαμβάνονται για την ενίσχυση της Ελληνικής σημαίας, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε: «Εργαζόμαστε συστηματικά σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με όλους τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο κινήτρων έτσι ώστε όχι απλά να ενισχύσουμε τη σημαία στον Ελληνικό και στον παγκόσμιο στόλο, μιας και είμαστε πολύ μεγάλη δύναμη – είναι κρίμα να μη φέρουν την Ελληνική σημαία ελληνόκτητα πλοία- αλλά ταυτόχρονα εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία της Ελληνικής ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία. Η προστιθέμενη αξία σήμερα είναι πολύ χαμηλή. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια. Είναι ευθύνη της πολιτικής να δημιουργήσει ένα πλαίσιο κινήτρων προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα συνολικά της ελληνικής ναυτιλίας στην πατρίδα μας και στην ελληνική οικονομία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger