1/12/11

Επενδύσεις στην καλλιέργεια κριθαριού για την παραγωγή μπύρας!

Σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία αποτελεί πλέον η καλλιέργεια κριθαριού στη χώρα μας, καθώς αποτελεί την πρώτη ύλη για την παραγωγή μπύρας!

Μετά την Αθηναϊκή Ζυθοποιία που χρησιμοποιεί ελληνικό κριθάρι για την παραγωγή της μπύρας, έρχεται και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, που παράγει την μπύρα FIX HELLAS, να επενδύσει στην καλλιέργεια κριθαριού, προσδοκώντας στην παραγωγή 100.000 κιλών ελληνικού κριθαριού υψηλής ποιότητας, έως τις αρχές καλοκαιριού του 2012.

Ο κ. Γιάννης Χήτος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά:
«Βρισκόμαστε στο επίκεντρο μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, που επηρεάζει οριζόντια όλα τα νοικοκυριά και δυσχεραίνει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε ελληνικά, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα. Για αυτό και πάμε ένα βήμα παραπέρα, επενδύοντας στις προοπτικές εξέλιξης της αγροτικής οικονομίας, στηρίζοντας έμπρακτα τους Έλληνες αγρότες. Με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας μας δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουμε σταδιακά τη δική μας παραγωγή κριθαριού, δημιουργώντας οφέλη όχι μόνο για μας αλλά και για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Με όχημα την ιστορικότερη ελληνική μπίρα, οραματιζόμαστε το Αύριο με τις δικές μας δυνάμεις».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρει τα εξής:
«Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, από την ίδρυσή της και το επαναλανσάρισμα της ιστορικής FIX Hellas, τον Μάρτιο του 2010, επιβεβαιώνει την προσφορά της στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Υλοποιώντας σταθερά το επενδυτικό της πρόγραμμα, κάνει ένα ακόμα βήμα, με στόχο να συμβάλλει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας στην εγχώρια αγορά της μπίρας. Γι’ αυτό και ξεκινά την πειραματική καλλιέργεια ελληνικού κριθαριού για την παραγωγή των προϊόντων της, στηρίζοντας στην πράξη την τοπική αγροτική παραγωγή και τους Έλληνες γεωργούς.


Έχοντας στο επίκεντρο αυτού του εγχειρήματος την ιστορικότητα του προϊόντος της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επενδύει στην πρώτη ύλη, δημιουργώντας έναν πειραματικό αγρό, έκτασης 200.000 τ.μ., στην περιοχή της Θήβας, μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού.

Με τη σημαντική συμβολή του αγροτικού παράγοντα, αναπτύσσει δύο διαφορετικές ποικιλίες κριθαριού, βάσει των κλιματολογικών συνθηκών που ευνοούν τη χώρα μας, προσδοκώντας στην παραγωγή 100.000 κιλών ελληνικού κριθαριού υψηλής ποιότητας, έως τις αρχές καλοκαιριού του 2012. Παράλληλα, με υπευθυνότητα σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της, η εταιρεία διασφαλίζει την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, με τη διενέργεια τακτικών επιτόπιων δειγματοληπτικών ελέγχων, σε συνεργασία με εξειδικευμένους γεωπόνους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία θέτει ως προτεραιότητα την περαιτέρω ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής κριθαριού και σε άλλες περιοχές, ευελπιστώντας να καλύψει σταδιακά τις ανάγκες της με 100% ελληνικό προϊόν».

agrotypos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger