23/11/11

Συνεδριακός τουρισμός: σε τεντωμένο σκοινί η αγορά στην Ελλάδα

«Σε τεντωμένο σκοινί που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κοπεί» βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σύσσωμη η ελληνική συνεδριακή αγορά, μετά τις διαδοχικές ακυρώσεις συνεδρίων, επισημαίνει στην εφημερίδα EΞΠPEΣ ο πρόεδρος του ΗΑPCO Ντίνος Αστράς. 


Μάλιστα, διάχυτη είναι η αγωνία για το μέλλον του συνεδριακού τουρισμού, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι η Ευρωπαϊκή Εταιρία Καρδιολογίας (ESC) έχει εισηγηθεί την ακύρωση των συνεδρίων στην Ελλάδα έως το 2014. Σημειώνεται ότι δύο συνέδρια ήταν προγραμματισμένα, το Euroecho για τον Δεκέμβριο του 2012 και το Europace για τον Ιούνιο του 2013. Πρόκειται για συνέδρια μεγάλης εμβέλειας, που θα μπορούσαν να προσελκύσουν από 2.500 έως και 5.000 συνέδρους.


Η πρόσφατη ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ματαιώσεων, με αποτέλεσμα, όπως διαπιστώνει ο κ. Αστράς «οι ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς, την οποία αναμέναμε το δεύτερο εξάμηνο του 2012, να αποδεικνύονται φρούδες».

Παράλληλα, η εικόνα της χώρας στην παγκόσμια συνεδριακή αγορά κλονίζεται σημαντικά, καθώς η αβεβαιότητα μπορεί να ωθήσει και άλλους διοργανωτές να απομακρύνουν τις δραστηριότητές τους από τη χώρα. Oπως σημείωσε σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ασφαλιστικές εταιρίες να μη δέχονται να ασφαλίσουν τους συνέδρους για επαγγελματικά ταξίδια στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του HAPCO, συνεδριακά η Αθήνα έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, δεδομένου ότι το ποσοστό πτώσης του αριθμού συνεδρίων για το 2011 άγγιξε το 30%, ενώ σε λίγο καλύτερη κατάσταση εμφανίζεται η πόλη της Θεσσαλονίκης, με το ποσοστό πτώσης των συνεδρίων να κυμαίνεται στο 25%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger